U bent hier:

Wasdaman + MATTIASDECRAENE (nieuwe datum)

+1 punt

Concert Jazz en blues

Tot voor kort werd de Oostendse pianist Bas Bulteel vooral geassocieerd met jazz in een pure vorm. Met Wasdaman laat hij zich van een heel andere kant zien: deze muziek houdt het midden tussen potige, progressieve rock en knetterende hedendaagse jazz, en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. De sound van Wasdaman is energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar het werk van Frank Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis.
In Wasdaman omringt Bulteel zich met goed volk. Frank Debruyne op baritonsax stopt een enorme drive in de muziek. Gitarist Bart Vervaeck, bassist Joshua Dellaert en drummer Jonathan Callens zijn jongelingen voor wie jazz, rock en talloze andere genres probleemloos door elkaar kunnen lopen, wat ze al lieten horen in bands als Compro Oro, Skordatura en Altertape. Het resultaat is een bonte, soms explosieve cocktail die zowel de rock- als jazzliefhebber zal overtuigen. Wasdaman’s eerste album is sinds oktober 2019 uit via W.E.R.F. Records.

MATTIASDECRAENE opent de avond. De Gentse saxofonist van onder andere Nordmann en MDCIII bewandelt in zijn soloproject een contemplatieve route. Dat resulteert in een introverte sound die schippert tussen minimalisme en melancholie. Nils Frahm en Colin Stetson schemeren door in zijn muziek, maar MATTIASDECRAENE slaagt er wel degelijk in een geheel eigen taal te spreken, enkel met behulp van een sax, een loop station en effectpedalen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Jeugdcentrum Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 19 september 2020
Prijs
Basistarief: 15,00 €; VVK: 12,00 €

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 3,75

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekclub N9
Links
Trefwoorden Uitschieter, Bevestigd2020, jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS