U bent hier:

Wandeling doorheen het Keigatbos Ursel (7,6 km)

Het grote Keigatbos (80 ha) is een uitloper van het Drongengoed, maar heeft toch een eigen karakter met schitterende dreven vol statige loofbomen en tevens een combinatie van dennen en sparren. Een verrassende natuurwandeling!
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 7,6 km (mogelijk om in te korten naar 6 km)
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Parking, t.h.v Veldkruisstraat 13, 9910 Ursel (Knesselare)
Begeleider : Claudine Decloedt (0487/365.157) – claudine@effenweg.be


We starten aan het Veldkruis (13e eeuw), een landelijke grenskruis omringt door Linden. Hier wandelen we aanvankelijk door een open landschap waar talrijke boompjes aangeplant werden door Natuurpunt Zomergem die het gebied beheerd. De wandeling is een combinatie Natuurpunt en een reeks wandelknooppunten die we kruisen. Eindeloos prachtige en statige bomen zoals olm en zilverberk, eik en naaldbomen waaronder veel varens en mos groeien. Deze bossen zitten vol leven, er is tevens een poel met salamanders! Hier komen ook in de vroege ochtend reetjes drinken.

In de buurt van Knooppunt 88 wandelen we voorbij een lavendelveld waar essentiële olie van gewonnen wordt. Daarna wandelen we Pasterhuyzenkensbos in vol statige beuken, hier vallen de langwerpige bedden op die aangelegd werden voor de bosbouw. We vervolgen onze weg langs kronkelende paden, opgepast de boomstammen liggen kriskras over de paadjes, hier kan je best goed uitkijken en in stilte verder wandelen. We komen terug uit het bos, vervolgen onze route via statige dreven, hier en daar een klein stukje verharde weg en komen zo aan bij ons eindpunt. Na deze wandeling gaan we , voor diegene die willen, napraten en iets drinken in het énige café De Kastelein in Oostwinkel.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress, …). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

OPENBAAR VERVOER
Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “Veldkruisstraat”, deze wordt bediend door :

Bus 65 : Gent Sint-Pietersstation – Zomergem – Ursel Kerk

Bekijk via de routeplanner van De Lijn de gedetailleerde dienstregeling.

Carpoolen
Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’ , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerk Ursel
Kerkplein
9910 Ursel (Aalter)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen