U bent hier:

Spaghettiavond, lezing over bomen en algemene vergadering

Geniet van een avond ten voordele van de natuur in het Meetjeslands Krekengebied. Iedereen is welkom: ben je fan van het eerste uur, nieuwsgierig lid of helemaal geen lid? Maak kennis met onze medewerkers, met onze projecten en geniet vooral van een avond vol lekkers en boeiende informatie.

Voor kinderen wordt een speciaal speelhoekje ingericht. Doorlopend zal een fotoprojectie te bezichtigen zijn met sfeerfoto's van het Krekengebied.

Programma:

  • 18u00-18u30: aperitief
  • 18u30-19u30: maaltijd*
  • 19u30-20u00: voorstelling van activiteiten en Natuur.projecten
  • 20u00-...: dessertbuffet
  • 20u15-21u00: lezing over monumentale bomen (Filip Van den Bossche, boswachter Het Leen)**

* Je kan kiezen voor vegetarisch of vlees. Prijs aperitief + spaghetti: € 5 (kind <12j) / €14 (volw). Dessertbuffet met vrije bijdrage. Graag inschrijven en betalen vóór 24 januari via meetjeslandsekreken@gmail.com of via de knop onderaan deze pagina (vergeet in dat geval niet om ons het aantal eters per mail door te geven) - rekeningnummer BE26 8909 7424 8429.

** Filip:“In deze lezing wil ik via heel wat beeldmateriaal de schoonheid delen van monumentale bomen in het Meetjesland. Onze regio heeft nog een aantal zeer waardevolle monumentale bomen die ik in de kijker zet. Daarbij wil ik ook hun historische, landschappelijke en ecologische waarde benadrukken. In de reeks komen ook enkele veteraanbomen aan bod. Dit zijn oude rakkers die in de laagste versnelling nog enkele eeuwen verder bollen tot ze een stille dood sterven. Zelfs dan bruisen ze nog van leven. Dood hout brengt leven in de brouwerij, zo huisvesten ze heel veel biodiversiteit in elk deeltje van hun dode boomlichaam.”

Info

Waar Gemeenschapscentrum Bass’Cul
Dorp 48
9968 Bassevelde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 1 februari 2020
Prijs
Ledenprijs: € 14
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets Bestel tickets
Organisatie Natuurpunt Meetjeslandse Kreken
Contact meetjeslandsekreken@gmail.com
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, ook voor kinderen, Verenigingswerking
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Spaghettiavond, lezing over bomen en algemene vergadering op UiTmetVlieg.be