U bent hier:

Philip Catherine 'Manoir de mes rêves'

+1 punt

Concert Jazz en blues

NIEUWE DATUM! Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op zaterdag 21 november 2020, maar werd uitgesteld wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden op de hoogte gehouden via mail.
Sinds de jaren '60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur, alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Philip Catherine’s soepel swingend gitaarspel en lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar. En ook al is Catherine een vingervlugge snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties. Liever concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten.

Philip Catherine heeft meer dan 20 platen uitgebracht onder zijn naam en talrijke opnames gemaakt met artiesten van alle horizonten. In mei 2019 verscheen het album ‘Manoir de mes Rêves’, in trio met Paulo Morello (gitaar) en Sven Faller (contrabas). Het repertoire bestaat uit muziek van de bruisende Parijse scène in de jaren '50 en '60, met naast een aantal composities van Django Reinhardt ook nummers van Brassens, Eddy Louiss en Maurane.

Philip Catherine: gitaar
Paulo Morello: gitaar
Sven Faller: contrabas

Dit concert is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9 en vindt plaats in CC De Herbakker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 21,00 €

€ 21,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 5,25

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CultuurCentrum De Herbakker
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS