U bent hier:

King Hiss en Your Highness

+1 punt

Concert Pop en rock

Vier West-Vlaamse baardmannen vormen sinds 2011 King Hiss. Samen maken ze een mix van stoner, metal en rock. Van een tekort aan creativiteit en productiviteit kan je de heren alvast niet betichten. Ze releaseden in 2012 de EP ‘Snakeskin’. Nadien torpedeerden ze menig gehoororgaan met de langspelers ‘Sadlands’ (2014) en ‘Mastosaurus’ (2016). Sinds 1 november 2019 ligt derde album ‘Earthquaker’ in de rekken. Daarvoor werkte de band samen met producer Brent Vanneste, de voorman van Stake.
King Hiss staat gekend voor energieke liveshows waar agressie en melodie steevast hevig aan het muilen slaan. Passages op Graspop, Pukkelpop, Zwarte Cross, Alcatraz, Desertfest en Roadkill staan in menig geheugen gegrift.

Your Highness opereert op het dunne pad tussen sludge metal en hardcore. Het Antwerpse kwintet staat gekend voor gruizige zang, oorverdovende grooves en een daverend tempo, maar heeft ook een zwak voor catchy en melodische riffs. Op 11 oktober 2019 releasede Your Highness een derde, titelloos, album. “It’s going to hit hard as a buffalo stampede”, zegt Your Highness daar zelf over. De band speelde in het verleden al op Graspop, Roadburn, Desertfest, Pukkelpop, Groezrock en - uiteraard - Roadkill.

Concert in samenwerking met Roadkill Festival

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 18 januari 2020
Prijs
Basistarief: 15,00 €; VVK: 12,00 €

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 3,75

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekclub N9
Links
Trefwoorden jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS