U bent hier:

Jong? Rechten heb je!

+1 punt

Lezing of congres Samenleving

In volle coronatijd verkenden een aantal Eeklose jongeren in afzonderlijke groepjes het thema jongerenrechten. Ze kregen hulp van een creatieve ‘meter of peter’ en werkten met fotografie, raamschilderingen, muziek en stopmotion film. Het project wordt afgesloten met een livestream en vereeuwigd in een muurschildering.
Cc De Herbakker vormt het decor voor een livestream waarbij actrice/ presentatrice Naomi Janssens in gesprek gaat met de jongeren, een woordvoerder van tZitemzo en de ‘peters en meters’: vzw Mooss, fotografe Kawtar Ouh, illustratrice Tille Pepermans en muzikant/ rapper Rian Snoeks. Alles wordt afgewisseld met beelden van het traject en de resultaten. Van 10 tot 12.30 uur op het Youtube kanaal van cc De Herbakker: https://youtu.be/Y7jyyf5SjlU)

Dezelfde dag zal streetartist Jeremiah Persyn, alias Jamz/Jamezon de muur van Boelare 143, aan Freinetschool ‘De Kleine Helden’, aanpakken in het thema kinderrechten. Alle deelnemende jongeren gaan de hoogte in om hun naam in het kunstwerk te schrijven. Op die manier worden het thema, het project en de deelnemers vereeuwigd.

Organisatie en contact:
tZitemzo, vzw De Verstelling, Wijkcentrum De Kring, de Eeklose Jeugddienst en Sarazon Creative. De stad Eeklo steunt het project logistiek en de provincie Oost-Vlaanderen financiert (Oost-Vlaanderen, een solidaire Provincie).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 29 mei 2021
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie vzw De Verstelling
Contact deverstelling@gmail.com
https://www.sarazoncreative.com
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS