U bent hier:

Girl

+1 punt

‘Girl’ vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de vijftienjarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. Ze ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.
‘Girl’ werd overladen met prijzen op filmfestivals in binnen- en buitenland. Het regiedebuut van Lukas Dhont viel enorm in de smaak op het filmfestival van Cannes. De film ging naar huis met vier prijzen, waaronder de prestigieuze Caméra d’Or, de prijs voor beste debuut, die nooit eerder in ontvangst werd genomen door een Vlaming. Op datzelfde festival won Victor Polster de Prijs voor Beste Acteerprestatie.

Op het BFI London Film Festival kreeg Dhont de Sutherland Award, een bekroning voor het beste en meest originele speelfilmdebuut.

DE MORGEN
‘Girl’ is spectaculair in zijn eenvoud en precisie. Klein van opzet, maar enorm van impact: de kans dat deze film uw blik op transgenderpersonen voorgoed zal veranderen, is groot. De kans dat hij u tot in het diepste van uw ziel zal raken, is reusachtig.

Wie na de film van 14 uur koffie en gebak wenst, dient te reserveren voor 6 jan.

Na de avondfilm is er een nagesprek voorzien met Senne Misplon, een jonge transgender die te zien was in de reeks 'M/V/X' op Één.

regie: Lukas Dhont, 2018, België, 105 min.
met: Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens en Oliver Bodart

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 8 januari 2020
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Film + koffie en gebak (14 uur): 9,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 1,25

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CultuurCentrum De Herbakker
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS