U bent hier:

Expo: Kelly Donckers: Food Suppliers (fotografiecircuit)

Tentoonstelling Fotografie

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij.
Kelly Donckers is een jonge fotografe afkomstig uit Brecht in de Antwerpse Noorderkempen. Toen ze op het einde van haar middelbare school carrière een verdere studiekeuze moest maken, rolde ze eerder toevallig in de fotografie. Een goede keuze is dit gebleken, want in 2017 studeerde ze af aan de Karel de Grote hogeschool, met een bachelor audiovisuele media afstudeerrichting fotografie.

Doorheen haar 3-jarige bachelor opleiding ontdekte Kelly al snel waar haar passie lag, documentaire fotografie. Het opgaan in de omgeving, het observeren en onderzoeken van haar onderwerp, hierin lag haar passie.

Zo ontstond haar eerste volledige documentaire reeks ‘Naam Van Reeks’. Deze maakte ze naar aanleiding van een schoolopdracht. Voor deze opdracht las elke student het boek ‘de Hongerige Stad’ van Caroline Steel. Door dit boek geraakte Kelly geïnspireerd voor haar reeks.

Ze groeide op omringd door groen, en de daar bijhorende landbouw en tuinbouw. En eigenlijk had dit haar altijd geïnteresseerd. Wie waren die mensen die hier kwamen helpen ons voedsel te telen? Waarom kwamen ze naar hier?

Zo nam ze contact op met VW – tuinderijen, een grote tomatenkweker in Loenhout. De familie Vermeiren bracht haar in contact met Mariusz en Alina. Een koppel uit Polen. Mariusz en Alina werkten al enkele jaren hier in België.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum Evergem
Weststraat 31
9940 Sleidinge (Evergem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 mei 2019 tot 6 juni 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Cultuurcentrum Evergem
Contact kellydonckersfotografie@hotmail.com
0472 620 809
Links