U bent hier:

De knikkers van Qadir | Theatervoorstelling met nabespreking in dialoogtafels

Theatervoorstelling Interculturele vorming

Knikkeren is in Afghanistan een nationale sport. Acht knikkers vormen het enige speelgoed dat Qadir Nadery ooit heeft gezien. Ze zijn uiteindelijk ook het enige dat hij in de locker voor ‘waardevolle spullen’ kan steken wanneer hij na een lange tocht in een Belgisch vluchtelingenkamp arriveert. Drie maanden was Qadir onderweg met zijn jonge kinderen. Over de bergen en over de zee. Levensgevaarlijk, zonder dat ze wisten wat de volgende minuut hen zou brengen. De knikkers krijgen voor hem in de loop van het verhaal telkens opnieuw een andere, gelaagde betekenis. 
Opgejaagd door bliksemschichten van noodlot en toeval nemen Qadir Nadery en de Hartenspelers van HET GEVOLG ons mee in het verbijsterend spoor van zijn leven. Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Een verhaal dat door iedereen moet gehoord en gezien worden.
Na de voorstelling ben je welkom om aan te schuiven aan gesprekstafels met internationale hapjes. We praten na over de voorstelling en leggen verbinding met vluchtelingen en nieuwkomers. 
In samenwerking met Bibliotheek Evergem, Cultuurcentrum Evergem, Sociale Dienst Evergem

Begeleiders: Eva Rousselle, Janusz Vanhellemont, Theaterwerkplaats Het Gevolg

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum Evergem
Weststraat 31
9940 Sleidinge (Evergem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Evergem
Contact cultuurcentrum@evergem.be
Links
Trefwoorden erkend SCVW