U bent hier:

BERLIN - True Copy

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1.600 werken van grootmeesters als Picasso, Dali, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: bijna allemaal zijn ze geschilderd door de Nederlander. Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten schreven bij werk dat hij fabriceerde. Een spellingsfout in een certificaat deed hem uiteindelijk de das om.
Kunstvervalser Geert Jan Jansen staat in ‘True Copy’ centraal. Het interne radarwerk van een complexe man wordt getoond om onder andere de hypocrisie binnen de kunstwereld bloot te leggen. Welke waarde heeft waarheid nog? En is het soms niet verfrissender om mee te kunnen gaan in een briljant vormgegeven leugen? Met ‘True Copy’ laat BERLIN verschillende werelden en realiteiten op het podium samenvloeien. Het gezelschap, dat in 2016 de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten won, was al meermaals te gast in het cultuurcentrum. Hun laatste passage in 2018 met ‘Zvizdal’ werd fel gesmaakt.

DE STANDAARD ****
Met ‘True Copy’ maakt BERLIN razend interessant docutheater over Geert Jan Jansen, ‘de grootste meestervervalser van de eeuw.’

concept en regie: BERLIN (Bart Baele en Yves Degryse)
met: Geert Jan Jansen
assistent: Luk Sponselee
compositie muziek en mixing: Peter Van Laerhoven
lichtontwerp: Barbara De Wit
met de steun van: Vlaamse overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische federale overheid en Podiumfonds

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 16,00 €; -26 jaar: 11,50 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CultuurCentrum De Herbakker
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS